top of page

Recept voor keukenmuziek


Ingredienten: Ga naar de kringloopwinkel en tik op potten, pannen, eierdopjes en wat dies meer zij. Koop zoveel mogelijk verschillende klanken. Vul deze aan met verschillende (trommel)stokken. Richt hiermee een 'keuken' in. Het is leuk als je ook wat dingen op kunt hangen (zie foto).

muzikale keuken

Bereiding: Onderzoek de klankmogelijkheden, bijvoorbeeld door raad-spelletjes. Laat een kind (de kok) geluid maken in de keuken terwijl de anderen niet mogen kijken. De kok wijst daarna iemand aan die moet proberen om precies hetzelfde geluid (of geluidenreeks) na te doen. Hierop kun je varieren en het moeilijker maken. Je kunt ook ritme spelletjes doen; voor en naspelen, improviseren.... Serveren: verdeel de rollen: kok, ober, gasten (portier, schoonmaker....). De koks staan in de keuken, de obers (schoonmakers) zijn in het restaurant. De gasten komen binnen en bestellen iets. De obers zetten spullen op de tafeltjes. De koks beginnen in de keuken steeds ritmischer geluiden te maken. Dit valt de gasten op, ze beginnen mee te drummen op hun spullen die op tafel staan. De schoonmakers maken muziek met hun bezems en emmers. Zo ontstaat een muziekstuk. Voor de variatie kunnen de obers spullen weghalen en weer andere neerzetten. Of sommige gasten worden nieuwsgierig en gaan naar de keuken om daar mee te spelen. Dan komt er een 'boef' binnen. Hij/zij giet slaapmiddel in alle gerechten. De muziek wordt steeds langzamer en zachter... iedereen valt in slaap. Hoe loopt het af? Verzin dit samen met de kinderen.

Inspiratie is op youtube te vinden:

.. en natuurlijk het bekende "kitchen" van slagwerkgroep Stomp (ook te vinden op youtube).

Smakelijk muziekplezier!

#lesidee #kosteloosmateriaal #DIY #ontwerpen #presenteren

449 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page