top of page
Muziek In School muziekmethode.png

Helge Boekestijn

Eigenaar en auteur van Muziek In School.

Als kind droomde ik op school vaak weg tijdens de eindeloze rijtjes sommen die we moesten maken. Toen al bedacht ik dat dat toch anders moest kunnen. Alleen wist ik nog niet hoe. Nu probeer ik op mijn manier een bijdrage te leveren aan meer motivatie, creativiteit en plezier in de klas.

En dat alles door middel van muziek, omdat daarin voor mij alles samenkomt.

Mijn passie voor muziek begon al jong: Als kind speelde ik hobo en later studeerde ik af aan het Koninklijk Conservatorium in de hoofdvakken Hobo en Docent Muziek.

Ik heb gewerkt in diverse gebieden van muziekeducatie, o.a. als vakleerkracht, muziekconsulent, cultuurcoach, koordirigent en pabodocent.

Toen de digiborden in het onderwijs verschenen zag ik daar veel mogelijkheden in om het muziekonderwijs een boost te geven en ben ik begonnen met het maken van online muzieklessen. 

In 2010 rondde ik de opleiding 'Onderwijs en Moderne Media' af aan de Hogeschool Leiden.

en in 2015 de opleiding 'Master of Education in Arts' aan de HKU. Daarbij heb ik mij verdiept in Ludodidactiek (spelprincipes toepassen in het onderwijs).

Helge Boekestijn.jpeg
  • LinkedIn Social Icon

Liesbeth van den Berg Hermsen

Zangeres en auteur van liedjes en lesmateriaal 

 

Het schrijven van liedjes en lessen zit in mijn bloed. Vanaf dat ik stage ging lopen tijdens mijn conservatoriumstudie in Tilburg, vond ik het niet zo leuk om lessen van ‘anderen’ te geven. Ik maakte alles zelf en als ik dan een keer een bestaande les gebruikte, dan veranderde  ik hem onherkenbaar. Ik houd van creatieve, afwisselende lessen waarin zingen, bewegen en muziek maken vloeiend in elkaar overlopen en waarin een stukje humor zeker niet mag ontbreken. Ook maak ik heel graag gebruik van prentenboeken bij jonge kinderen.

Na mijn studie heb ik mij naast het lesgeven volop bezig gehouden met het schrijven voor onder andere ‘de Pyramide’ ‘Kleuteruniversiteit’ en mijn eigen onderneming ‘Lekker zingen producties’ en ik schreef een hele methode voor een ZML school.

Daarnaast ben ik mij gaan specialiseren in zang (lichte muziek) en volgde daarvoor vele lessen, workshops en methodieklessen in complete vocal technique. Ik geef momenteel zanglessen en algemene muzieklessen in mijn eigen muziekschooltje (www.muziekmakerijen.nl) en ik coach docenten in het kader van muziekimpuls. Ik ben ook te vinden op het podium als jazz zangeres.

Lessen schrijven voor Muziek in school is ontzettend leuk en uitdagend werk. Helga is de meest creatieve en inspirerende collega die ik ken en daardoor vormen we een goed team!

Liesbeth van den Berg-Hermsen
  • LinkedIn Social Icon

Hans van Eerden

Auteur van liedjes en lesmateriaal 

 

Sinds 2000 ben ik docent muziek aan de pabo en aan het conservatorium. Daarvoor was ik muziekdocent op verschillende scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voorgezet onderwijs.

Sinds mijn werk als muziekdocent maak ik liedjes. Dat heeft tot diverse publicaties geleid.

Zoals het Lila-liedjesboek (bij de methode schatkist) waarin 65 kleuterliedjes met bijpassende muziekactiviteiten staan.

Verder zijn mijn liedjes o.a. gepubliceerd in liedbundels en methodes als: Eigenwijs, Kleuterwijs, de Pyramide, Praxisbulletin, 123zing, Moet je Doen. 

Educatief materiaal heb ik voor diverse instanties geschreven waaronder het Frans Hals museum en 'Lessen voor de toekomst'.

Hans van Eerden.jpg
  • LinkedIn Social Icon
Muziek In School muziekmethode.png
bottom of page